Avslöjar fakta om kaffe och kaffebryggare

Lavazza kaffe - fakta och tips

Lavazza är en italiensk importör av kvalitetskaffe från olika länder. I Sverige är företaget främst känt för sina utsökta espressoblandningar.

De flesta av oss förknippar nog Lavazza med italiensk espresso och cappucino av högsta kvalitet. Och mycket riktigt – espressosorterna från Lavazza anses så fina att de inte alltid finns tillgängliga i den svenska detaljhandeln; många sorter importeras enbart för företag, typ caféer. Den som vill fynda riktigt exklusiva kaffesorter från Lavazza bör istället uppsöka detaljhandeln i Italien. Lavazza är den ledande försäljaren av espressoprodukter i Sverige.

Lavazza – italienarnas favorit

Enligt Lavazzas marknadsföringskampanjer väljer 16 av 20 italienska familjer att köpa kaffesorter från just Lavazza. Och det är precis i Italien – märkets ursprungsland – som dess produkter har fått starkast fotfäste. Lavazza importerar kaffe från olika länder och världsdelar; alltifrån Uganda till Guatemala. Några kända kaffebladningar är Super Crema, Qualita Rossa och Top Class. Företaget säljer alla typer av kaffe – alltifrån hela bönor till espressoblandningar i portionsförpackningar.

Driver caféverksamhet

I likhet med Starbucks driver Lavazza caféer där man säljer egna sorter, både för avnjutning på plats och för att brygga hemma. Det finns dock inte lika många Lavazzacaféer som Starbucks kan erbjuda. Lavazzas caféutbud är också starkt begränsat i vissa länder, däribland Sverige.