Avslöjar fakta om kaffe och kaffebryggare

Kaffekanna - fakta och tips

De allra flesta vet att en sprucken kaffekanna är en obehaglig upplevelse. I regel lönar det sig köpa en ny kanna om du har en kaffebryggare av dyrare modell.

En av de vanligaste frågorna om kaffekannor är var man kan köpa en ny kaffekanna till en fungerande kaffebryggare. Vanligtvis har kannorna gått sönder till följd av att man glömt att stänga av bryggaren. Kaffet i kannan torkar först ut, varefter kannan i värsta fall spricker. En kaffekanna av dålig kvalitet går sönder direkt om du häller i kallt vatten i en varm kanna direkt efter en bryggning.

Ny bryggare istället för ny kaffekanna?

Av miljöhänsyn är det naturligtvis alltid klokare att köpa en ny kaffekanna av glas till din kaffebryggare, trots att prisskillnaden mellan bryggare och ny kanna är marginell. Du som har en bryggare för under 200 kr bör hellre satsa på en helt ny bryggare framför en reservkanna; fraktkostnaderna och kostnaden för den nya kannan kan lätt överstiga 200 kr. Du som har en kaffebryggare av okänt ursprung lär inte ens hitta reservdelar – hur gärna du än skulle vilja. Har du en dyr bryggare, t.ex. av märket Moccamaster, kan det däremot vara värt att köpa en ny kanna för några hundralappar.

Reservdelar till kaffebryggare på nätet

Du som ska köpa reservdelar till kaffebryggare – däribland kaffekanna – kan förslagsvis köpa dem på relectrig.se. Klicka på reservdelar och tillbehör för att komma rätt.