Avslöjar fakta om kaffe och kaffebryggare

Classic kaffe - fakta och tips

Classic kaffe är en kvalitetstillverkare av kaffe. Företaget grundades 1961 av Arvid Nordquist på Östermalm i Stockholm. Classic kaffe säljer därför bäst i Stockholmsregionen.

Classic kaffe är den fjärde största tillverkaren av kaffe på den svenska marknaden. Bara Gevalia, Zoegas och Löfbergs lila säljer bättre. Sortimentet av kaffe hos Classic kaffe består av bönor, ursprungskaffe, bryggkaffe och espresso. Företaget Classic kaffe registrerades så sent som 1961, men grundaren Arvid Nordquist hade dessförinnan sålt kaffe i en delikatessbutik på Östermalm i Stockholm. Eftersom kaffet anses ha lokal anknytning säljer Classic något bättre i huvudstadsregionen än i övriga landsändor. Företaget är fortfarande familjeägt.

Classic kaffe – pris

Classic kaffe är några kronor dyrare än genomsnittspriset på kaffe; i genomsnitt får man betala mellan 60 och 62 kr per kilo för bryggmalet kaffe från Classic, vilket kan jämföras med 55 kr, som är det svenska genomsnittspriset för ett kilo bryggkaffe. De flesta är överens om att Classic tillverkar kaffeblandningar av hög kvalitet.

Kaffe för privatpersoner och företag

Eftersom Classic är en etablerad tillverkare erbjuder man även helhetslösningar för kaffe till företag och större konsumenter. Som företag får du fylla i en offertförfrågan på hemsidan classickaffe.se, varefter Classic kommer med en offert skräddarsydd för ditt företag.